Tips til hvordan du pudser dine vinduer

Har du allerede prøvet vinduespudsningens svære kunst. Det ser jo så legende let ud, når vinduespudseren tryller med sin indvasker, skraber og klude. Når man så selv står der kan det virke helt umuligt at få et godt resultat. Så her får du nogle tips fra de professionelle til hvordan du kan opnå et skinnende resultat uden striber og gardiner.

1) Skaf ordentligt udstyr.

Det er helt afgørende for et godt resultat. Det gælder først og fremmest skraberen. Bruger du en billig skraber, som måske dur i brusekabinen er det stort set umuligt at få et godt resultat. Det er også en fordel med en god indvasker, men en vaskebørste eller svamp kan også bruges. Du kan få godt udstyr i rengøringsbutikker som sælger til professionelle. Har du ingen fysisk butik i nærheden kan du købe det på nettet. Husk også at købe en klikskraber, som er uundværlig hvis der er genstridig snavs eller malingpletter på vinduerne. Desuden får du brug for en god trappestige for sikkerhedens skyld.

2) Køb en god sæbe…

… i en rengøringsbutik, eller bland den eventuelt selv af 5 liter vand, en spisesked miljømærket opvaskemiddel og en halv hætte salmiakspiritus. Hvis ruderne er meget snavsende kan du udskifte salmiakspiritus med 2 spiseskeder soda. Husk af bruge handsker og sikkerhedsbriller, når du står med disse kemikalier.

3) Start fra en ende

Efter at du har indsæbet vinduet (brug handsker) starter du med at skrabe fra det øverste venstre hjørne frem til det øverste højre hjørne. Lad skraberens kant følge den højre vinduesramme et lille stykke ned og og før herefter skraberen frem til venstre vinduesramme således at du overlapper det foregående spor. Hvis du synes det lyder for svært kan du også anvende den mere enkle metode hvor du hele tiden fører skraberen fra venstre til højre. Anvender du den metode skal du være omhyggelig med at tørre skraberen af hver gang du løfter den. Tør kanterne efter med et viskestykke.

Vil du egentlig gerne slippe for at pudse vinduer, så hyr en professionel vinduespudser. Gerne en med et rentvandsanlæg. https://www.egedal-vinduespudser.dk/vinduespudser-olstykket