Nem opskrift på lækker mexicansk chili con carne

Har du lyst til at lave en god simreret, der smager fantastisk? Måske er det søndag, og du har tid til at lade maden stå og give smag. Eller måske elsker du bare chili con carne, og det er netop den mexicanske hotte ret, du søger.

Det kan også være, at du har et barn eller en teenager, der skal lære at lave mad og derfor søger en god opskrift på chili con carne. Chili con carne kan laves på mange måder og behøver naturligvis ikke være så stærk, som mange mexicanere nok foretrækker eller er vant til, men du kan jo krydre den efter egen smag, og hvad du kan klare. Husk at de hvide ris, brød og creme fraiche opvejer det stærke.

Perfekt til grøntsager-kød-kuren

I den oprindelige chili con carne spises den faktisk uden ris, men danskerne tager typisk ris til. Det er faktisk en ret sund ret, hvis man putter godt med grøntsager samt de brune bønner i, da du får en del grøntsager og kød indenbords, som mange kure går ud på, hvis du skal tabe dig. Og chilien sætter forbrændingen i vejret.

Retten er også perfekt at lave en stor portion af, da den nærmest bliver bedre dag for dag, du varmer den. Bønnerne kan godt blive lidt bløde, så det er en mulighed først at varme de kogte bønner sammen med den portion, der skal spises, og ikke hver gang, retten skal varmes op igen. 

Kan godt være lækker gæstemad

Hvis du overvejer, om man overhovedet kan bruge denne gryderet som gæstemad, kan du sagtens få den til at se lækker ud med guacamole, cremefraiche, frisk timian eller lign. som pynt, tortillachips og salsa.

Denne opskrift hos dk-kogebogen er meget simpel, så hvis du ikke har prøvet at lave chili con carne før eller ikke er interesseret i at have andre grøntsager i end kidneybønner og tomater, så er denne den helt rette.