Malermest til små og store opgaver

23 September 2021
Mette Nielsen

Uanset om du bor i lejlighed, hus eller har et sommerhus, der trænger til at blive malet, så kan det godt være en stor opgave at nå i mål med. Malerarbejde tager tid og kræver omhyggelighed, og derfor vælger mange at hyre en professionel til at klare arbejdet, i stedet for selv at give sig i kast med det.

Du tænker måske, at sådan en omgang maling ikke kan være så besværlig, og derfor overvejer du, om du selv skal male din bolig. Men sandheden er, at uanset om du skal male ude eller inde, så er det faktisk en stor opgave at male et helt hjem. 

Det er de færrest, som tænker over, hvor meget arbejde der er i at transformere et hjem og få det malet fra a-z, og derfor sker der også ofte det, at folk selv kaster sig ud i opgaven og ender med at stå og bande over den, når de for fjerde weekend i træk står i malertøjet og ikke kan se en ende på arbejdet.

Betal dig fra det tunge arbejde

Hvis du har midlerne til det, så er malerarbejde en af de poster her i livet, der er værd at undgå, med mindre du brænder for selv at stå med en pensel i hånden eller ved, at du er særdeles dygtig til det.

Når først du skal i gang med at male, så skal der en del forarbejde til. Du skal fjerne alt i rummet og dække det godt af, så du kun rammer de rigtige steder. Her er du nok nødt til at være mere omhyggelig end en professionel, da du har mindre erfaring med en pensel. 

Samtidig skal du huske at få købt maling til dit hjem i de rette mængder og den rette slags, så der er både til vægge og karme. 

Når det er gjort, så kan du gå i gang med at male. Men forvent ikke, at du er færdig på en dag. Det kræver tålmodighed, fordi du skal overholde tørretider, og så tager det også ofte længere tid at nå rundt på væggene og lofterne, end man gerne tror. 

Ja, det kan måske betale sig at hyre en professionel på den lange bane.

 

Flere Nyheder