Hvorfor du skal bruge en skorstensfejer

06 January 2022
Steffen Petersen

advertorial

Hvis du har en skorsten i dit hjem, så er det vigtigt, at du sørger for at få den rengjort med jævne mellemrum. Det gælder både ved en pejs, fyr eller brændeovn. Du har faktisk pligt til at få den renset mindst en gang om året. Derfor skal du så have fat i en skorstensfejer, da der kan ophobe sig en del snavs og kul oppe i din skorsten. Rengøring af din skorsten er helt essentielt, hvis du er en heldig ejer af en pejs. Læs med nedenfor om, hvad en skorstensfejer laver, og hvordan du kommer i kontakt med en. 

 

image

 

1. Hvad gør en skorstensfejer?

Hvis du skal have rengjort din skorsten, så skal du kontakte en skorstensfejer. Han/hun vil komme ud, når det er ved at være tid til at rense skorstenen. Det er typisk i de måneder, hvor man bruger sin pejs allermest. Så det vil sige i de kolde perioder, hvor det er ekstra hyggeligt at tænde for pejsen. En skorstensfejer har udstyr, der kan rense og rengøre din skorsten, så alt snavs og overskydende kul bliver fjernet. En skorstensfejer vil også lave et gennemsyn af din skorsten, og vil se efter potentielle brandfarer. Så derfor er det vigtigt, du sørger for at kontakte en skorstensfejer, før du begynder at bruge din pejs mere jævntligt.

 

2. Hvem skal man kontakte?

Du kan kontakte din kommune, og få en reference derigennem. Ellers kan du også nemt finde din skorstensfejer gennem internettet. Her kan du f.eks. skrive i Googles søgefelt: “skorstensfejer i Nordjylland“, hvis det er det område af Danmark, du bor i. Så vil du kunne se, hvilke skorstensfejere du kan kontakte. Det kan godt ske, at der ikke lige er nogle lokale skorstensfejere i området af dig. Søg derfor hellere bredt fremfor i det område, som du bor i. 

Flere Nyheder