Hvor lang tid bør det tage at foretage et hjulskift?

Har du nogensinde set Formel 1?

Her gælder det blandt om at være hurtig i pitten både med at komme derhen, planlægge besøget og kommunikere med holdet, hvad der skal gøres – og så skal folket derinde være hurtige til at eksekvere, hvad der skal gøres.

Her kan de ofte foretage sådan noget som et hjulskift i løbet af få sekunder.

Du læste rigtigt. Og sjældent er der problemer, selvom de biler er højteknologiske og skal køre hurtigt og muligvis banke sammen med andre og beskytte chaufføren imens.

Der er godt nok langt fra hurtigt hjulskift i Formel 1 til hjul afbalancering i Haderslev for eksempel, og sådan kan der være langt fra hverdag til den sport, man ser i TV.

Man har sjældent lige så travlt, når man selv skal skifte sit hjul, men derfor må det da gerne gå lidt tjept, så hvor lang tid kan man tillade sig at bruge på det?

Det afhænger af erfaringen med hjulskift

Er du ferm på det med at skifte et hjul, og er du måske ligefrem uddannet mekaniker, så kan du gøre den slags næsten i blinde, selvom du ikke er hjemme på værkstedet, men er fanget ude på en landevej.

Du gør nemlig den slags så tit, at det ikke kræver så meget af dig, og du kan endda tænkte kreativt og få jobbet ordnet, selvom du ikke har det vante værktøj ved hånden.

Så er der dem, der ejer en bil, men aldrig har prøvet at skifte hjul før, og så sker der en punktering, mens man har travlt med at komme til møde.

Så er det første gang, man skal prøve det, og man kan ikke vente på professionel hjælp, så man er nødt til at finde en video frem på ens telefon med, hvordan man gør den slags.

Og sådan er vi så forskellige, og det skal der være plads til.