Hvad kan behandles på et misbrugscenter?

01 November 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Alle former for afhængigheds betinget misbrug kan behandles på et misbrugscenter.

Uanset om du er afhængig af substanser så som for eksempel alkohol, hårde stoffer, receptpligtig medicin eller hash, eller om du er afhængig af spil, shopping, sex eller skærme, kan du få kvalificeret behandling hos et misbrugscenter.

Typisk vil du på et misbrugscenter blive indlogeret på centeret og igennem en periode modtage intensiv behandling sammen med andre misbrugere. Og der vil altid blive fulgt op på din behandling for at minimere risikoen for tilbagefald.

Hvor kan jeg blive behandlet for mit misbrug af alkohol, stoffer eller receptpligtig medicin?

Et misbrugscenter som Behandlingscenter Stien tilbyder behandling af cirka fem ugers varighed hvor du vil blive indlogeret og deltage i terapi.

Hvis du ønsker effektiv alkoholafvænning, eller du har brug for hjælp til at slippe dit misbrug af læge ordineret medicin som for eksempel opioider eller benzodiazepiner, kan du få den hjælp du har brug for hos Behandlingscenter Stien.

Når du tjekker ind hos Behandlingscenter Stien vil din behandling, såfremt du er substans misbruger, indledes med en grundig afgiftning eller afrusning. Grunden til at du først skal gennemgå afgiftning eller afrusning er at samtlige giftstoffer skal være ude af dit system, og den fysiske afhængighed dermed udryddet, førend det terapeutiske forløb kan påbegyndes.

Under hele opholdet vil du være afskåret fra adgang til afhængigheds skabende stoffer. Du vil altid have mulighed for at tale med en misbrugskonsulent, som kan hjælpe dig igennem den svære tid.

Misbrugskonsulenter hos Behandlingscenter Stien er alle tidligere misbrugere som har gennemgået et lignende forløb, og som derfor kan relatere til dine kvaler. Og efter endt ophold vil du kunne bevare kontakten til Behandlingscenter Stien gennem en mentor, som du får tildelt i forbindelse med opholdets afslutning.

Du kan læse mere om Behandlingscenter Stien på hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk.

Flere Nyheder