Få dit gamle badekar til at stråle med en emaljering

07 October 2021
Astrid Pedersen

advertorial

Ønsker du dig et badekar, du kan bruge til hyggelige varme karbade i det daglige? Så kan du vælge at lade dit gamle badekar emaljere.

Hvor meget koster en emaljering?

En emaljering af badekar kan variere i pris alt afhængig af badekarrets størrelse, tilstand og beskaffenhed samt skadernes omfang. Det er dog helt sikkert at en emaljering af badekar er billigere end en total udskiftning af samme.

Hvis du vælger at skrotte dit gamle badekar skal du bryde hele soklen omkring karret ned. Selve karret skal bortskaffes hvilket ikke er nogen lille opgave, især ikke hvis du bor i etage ejendom eller ikke har adgang til en bil med anhænger.

Ønsker du stadig at have adgang til et badekar skal et nyt et anskaffes hvilket ikke er helt billigt, og soklen skal mures op på ny. Hvis der i stedet skal opføres en bruseniche skal afløbet sandsynligvis flyttes – og så skal der en autoriseret VVS installatør på banen.

Lad din lokale badekarsmaler forestå emaljering af badekar

Vælger du at lade badekarret renovere skal du kun bruge én håndværker, nemlig en dygtig badekarsmaler. Med hjælp fra en erfaren badekarsmaler kan dit badekar komme til at stå som nyt i løbet af godt fire timer. En badekarsmaler kan nemlig udskifte emaljen på indersiden af dit badekar – og så bliver det lige så smukt og skinnende som var det ganske nyt.

Selve emaljering af badekar foregår ved hjælp af en metode som minder om en autolakering. Karret renses op indvendig og de enkelte emalje komponenter påføres ed en sprøjtepistol. Efter blot et døgns hærdning er emaljen solid nok til at du kan tage dit badekar i brug igen. Og så har du den bedste ramme om dine hjemlige spa aftener de næste mange år.

Find din nærmeste badekarsmaler i København på Emaljespecialisten.dk.

Flere Nyheder