Din fortælling hjælper andre i en alkoholbehandling

26 February 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det er ikke let for alle mennesker at åbne op, for det kan blive personligt og handle om nogle emner, som man er nervøs for, om andre vil bruge mod en, eller om man nu kan stole på, om modtageren vil holde på det som en hemmelighed, for det er ikke noget, som man vil have, der kommer ud til alle.

Derfor skal man også lære folk at kende, før man fortæller dem, hvad der ligger en på hjerte og specielt de sårbare emner.

Desuden er der også dem, som der bare ikke er gode til at snakke om følelser, så den slags kommer drypvis, og det kan tage lang tid, før man deler ud af sig.

Hvis det så er sådan noget som, at man skal eller har været i alkoholbehandling, så kan det være svært at tale om, for selvom man ved, det er noget, som man gør for at hjælpe sig selv, så er det jo ikke sikkert, at andre vil forstå ens situation.

alkoholbehandling

Andre får noget ud af at høre om din alkoholbehandling

Men det gavner også en selv, når man finder ud af, at man kan tale med andre om deres alkoholbehandling, som de er i eller har været i, fordi man indser, at man ikke er alene med den her situation, og det sådan set er noget, som alle kan have det svært med og blive ramt af.

Derfor ser man også både til terapi sammen med andre, AA-møder, eller når familie og venner spørger ind til det, at det hjælper en, at man sætter ord på det for både folk, som kender til det, men specielt de andre patienter, fordi man kan opleve, at de samme tanker og følelser faktisk går igen, selvom hver oplevelse med alkohol hjælp er meget individuel.

Så selv hvis man er den type, der ikke er god til at snakke om den slags, så vil det være godt at forsøge sig at gøre.

Flere Nyheder